Zichtbaar beter presenteren

Geef je wel eens presentaties voor een groep en maak je zelf de bijbehorende PowerPoint dan is dit boek een must-read.

  • Ontdek wat de valkuilen zijn
  • Leer hoe je de beste slideshows maakt
  • Bekijk de voorbeelden van hoe het niet en hoe het wel moet
  • Leer waar je op moet letten bij de keuze van een lettertype
  • Combineer vanaf nu foto’s en tekst op een manier die werkt
  • Lees wat de experts zeggen over de andere aspecten van het presenteren

Mannen hebben 4 seconden nodig om te concluderen of hen aanstaat wat ze zien, vrouwen zelfs maar 2 seconden. Bindt jouw publiek door een goed vormgegeven presentatie. Pas de waardevolle tips toe. In het boek staan niet alleen tips over vormgeving, maar ook op andere gebieden door de interviews met experts.

Met een voorwoord van Rein van Gisteren en bijdragen van Jan Willem Alphenaar, Twan van Asseldonk, Annelies de Back, Stef de Beurs, Pauline van Goethem, Sandra De Milliano, Anneke Guis, Anneriet Nubé en Pauline van der Veeken.

zichtbaar beter presenteren

Wat zeggen anderen over dit eBook:


Brian Tracy
ondernemer, auteur en internationaal spreker

This amazing book shows you how to use visuals to influence and persuade others to accept your message and make important changes in their business and personal lives.


Guido Rijnja
coördinator algemeen communicatiebeleid,  Rijksvoorlichtingsdienst

Contact
Wat is een goede presentatie? Het antwoord op die vraag kan alleen door de – beoogde – ontvanger worden bepaald. ‘Het gaat niet om wat je zegt, maar om wat iemand hoort’, schreef woordkunstenaar Frank Luntz in ‘Words that work’. Wat beeldkunstenaar Hannie Mommers hieraan toevoegt is interessant: uiteindelijk draait alles om het vermogen om contact te maken. En contact is – letterlijk – meer dan de inzet van woord en beeld alleen, het komt neer op aanraking: een gevoel dat ontstaat als je iets – bedoeld of onbedoeld, gewenst of ongewenst – waarneemt. Dát is de verdienste van de samenstelster van dit eBook en de mensen met wie ze zich voor deze gelegenheid heeft omringd: hoe kun je met heel je hebben en houwen present zijn?


Daniëla Postma
Levenstekst

Het boek van Hannie Mommers bevestigt weer eens wat ik eigenlijk al vermoedde: juist vormgevers zijn goede raadgevers als het om presentaties gaat. Als geen ander kennen zij de kracht en waarde van details, die je verhaal kunnen maken of breken. Dit boek presenteert een handig stappenplan dat je van idee tot concrete uitvoering brengt. Twee elementen geven het boek nog een extra meerwaarde: de voorbeelden waarmee Hannie Mommers laat zien waarom keuzes wel of niet werken en de interviews met andere deskundigen voor wie presenteren dagelijkse kost is.
‘Zichtbaar beter presenteren’ is een dun boek dat gemakkelijk leest, maar is intussen bepaald geen lichtgewicht geworden als het om de inhoud gaat. Een fijne leidraad voor iedereen die zowel snel als goed graag de puntjes op de i zet!


Annelies de Back en Anneke Guis
communicatieadviseurs, Com’an

De een staat vaker in de schijnwerpers dan de ander; vol enthousiasme of omdat het moet…
Of een presentatie geven nu je passie of je grote angst is, het boek Zichtbaar beter presenteren van Hannie Mommers is een echte aanrader. Over schreeuwen met letters, versieren, keuzestress, verbinding en nog veel meer. In een lekker leesbare stijl, met praktische voorbeelden en persoonlijke tips en vanuit verschillende invalshoeken kom je in korte tijd tot inzichten die je helpen vliegend van start te gaan of je bestaande presentatie(s) te verbeteren.


zichtbaar beter presenteren