Wie het kleine niet eert . . .

douchekopVanmorgen moest ik ineens aan een douchekop denken. Vreemde associatie? Misschien.

In een mail had ik afgesproken met een bedrijf om wat spullen op te halen. Daar aangekomen was het moeilijk om te vinden wie ik nu eigenlijk moest hebben.
Ach, daar is overheen te komen.
Iemand ging mij op enig moment voor en was vervolgens verdwenen voor ik wist waarheen.
Ach, daar is overheen te komen.
Ik vertrouwde erop dat hij mij had aangemeld en bleef braaf wachten.
Na 10 minuten ging ik toch maar op onderzoek uit en kwam in een boodschappenlijst-discussie over cake en cola terecht. Hmm, ik werd wat narrig.

Negatief roept negatief op

Ineens moest ik weer denken aan de discussie die ik over de telefoon met het bedrijf had. Ik heb iets besteld dat 360 euro kost. Voor mij is dat veel geld.
Omdat ik zeker wilde weten dat mijn bestelling goed werd uitgevoerd, bood ik aan met een voorbeeld langs te komen. Dat aanbod werd afgewimpeld met de mededeling dat het klusje niet van dien aard was, dat er ook nog eens veel tijd aan het voortraject kon worden besteed.
Oei. Dan voel je je klein!

Hoe het ook anders kan

En daar komt de douchekop op de proppen.
Jaren geleden gingen we naar een bedrijf om een nieuwe douchekop uit te zoeken. Voor ons gemak niet in een bouwmarkt op het industrieterrein, maar lekker makkelijk in de buurt.
Wat zal het ding gekost hebben. Dertig gulden? Maar we werden met alle egards behandeld, kregen verschillende mogelijkheden aangeboden, kregen koffie. We werden in de watten gelegd en voelden ons echt Koning Klant. Heerlijk!

Verbouwing 1 èn 2 èn 3

Het bedrijf had de naam goed te zijn, maar duur. En toch, waar denk je dat we heengingen toen we de badkamer wilden verbouwen?
Die verbouwing liep – wat hun aandeel betreft – als een trein. Dus ook na onze verhuizing wisten we hen weer te vinden voor de aanleg van de keuken. En in de volgende verbouwing  konden ze de volledige badkamer en de uitbreiding van de keuken doen.

Ze hadden indertijd kunnen denken, dat een douchekop niet van dien aard was, dat er ook nog eens veel tijd aan het voortraject kon worden besteed!


,

Nog geen reacties.

Geef een reactie