Is vormgeving belangrijk?

vragenGisteren was de laatste dag van mijn crowdfundactie op Indiegogo. Ik kan iedereen aanraden om een keer (of 2 keer of meer) zo’n actie te doen, ZO leuk vond ik het. Allereerst is het natuurlijk geweldig dat ik mijn doel heb gehaald. Toch is dat niet de belangrijkste reden voor mijn enthousiasme.

Marketing als leermiddel

Wat mij het meeste heeft aangesproken was mijn leercurve op marketinggebied.

  • De startvideo: In 3 minuten vertellen waar ik voor sta, waarom mensen naar mij zouden moeten luisteren, en waarom ik steun wil.
    Het filmpje mocht niet te lang worden, dus ik moest bondig zijn. En de juiste keuzes maken over de informatie die ik gaf. Wanneer is het duidelijk genoeg. Hoe zeg ik precies wat ik bedoel. Gebruik ik de woorden die de bezoekers op het juiste spoor zetten.
  • De tekst op de Indiegogo-pagina.
    Ik kan niet verkopen, heb ik altijd geroepen. Zo’n uitspraak helpt mij niet natuurlijk, dus ik heb dat nu opzij gezet en mijn uiterste best gedaan om de beste tekst te schrijven. Hij is vast nog niet optimaal en als jij tips voor me hebt hoe ik het beter had kunnen doen, dan hou ik me erg aanbevolen. Maar het is beslist al een ander soort tekst dan ik gewoonlijk schrijf.
  • Een van de acties om mensen opmerkzaam op mijn campagne te maken, was het geven van webinars.
    En ook dat is iets wat ik je aan kan raden. Heel spannend om te doen en het biedt zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld om kennis over te brengen, dingen te laten zien, je product aan te prijzen.

Wat is grafisch ontwerpen?

een vraag stellen

In mijn uitleg tijdens een beroepenoriëntatie voor VMBO-leerlingen heb ik gezegd:

Grafisch ontwerp is een doelgerichte en nuttige vormgeving door middel van een visuele taal om te communiceren met grotere groepen op een resultaatgerichte manier.

In mijn webinar heb ik het wat anders geformuleerd:

Een grafisch ontwerper of vormgever zet informatie om in een visuele vorm, met als doel mensen te informeren of hen op een aanschouwelijke manier iets te leren. Dit vergt zowel artistieke als technische vaardigheden.

Link naar enquete over het belang van vormgeving. Wil je die voor mij invullen? Dank je wel.


Nog geen reacties.

Geef een reactie