Inspiratie – Karl Blosfeldt

Ooit gehoord van Karl Blosfeldt? Ik tot een paar jaar geleden niet, hoewel ik zijn foto’s wel kende. Zowel voor fotografie als voor beeldende kunst is zijn werk uitermate inspirerend.

karl blosfeldt

Enkele jaren geleden was zijn boek in de ramsj te koop en sindsdien heb ik er vaak en met veel plezier in gebladerd.

Monumentaal

Zelf heeft hij zijn foto’s als puur educatief beschouwd. Hij gaf les op een kunstnijverheidsschool en gebruikte de plaatjes om vormprincipes uit te leggen. Maar in later jaren zijn zowel fotografen als biologen enthousiast geraakt voor zijn heldere en monumentale beelden.

En ik laat mij op mijn beurt als beeldend kunstenaar inspireren door de vormen. Alles uit de plantenwereld, maar gefotografeerd op een manier waardoor het beeldhouwkunst wordt.
Geweldig!


,

Nog geen reacties.

Geef een reactie