Inspiratie door woord en beeld

Ken je dat? Je hebt een afspraak met jezelf om 1x per week te bloggen, bij voorkeur op een vaste tijd, maar in ieder geval op dezelfde dag van de week. Maar je weet het even niet. Of je hebt een prima verhaal, maar je weet werkelijk niet wat voor illustratie je daarbij wilt plaatsen. Terwijl je altijd een illustratie plaatst, dus wat nu?

tagcloudGoede raad hoeft niet duur te zijn

Via een van de websites die ik volg, kwam ik een link naar Tagxedo tegen, een site waar je je eigen tagcloud op kunt maken. [Vraag me op dit moment niet via welke site, want ik ben op zo’n 100 rss-feeds geabonneerd, dus het zou nogal wat gezoek opleveren.
No worries, ik lees niet alle 100 blogs/sites even intensief. Sommigen plaatsen wel 3, 4 of nog meer posts per dag, dus dan zou ik helemaal gek worden. Maar een enkele keer zitten er pareltjes tussen.]
Tagxedo is een hele leuke manier om je eigen illustratie te maken. Heel gebruiksvriendelijk. Je kunt aangeven of je van een artikel (dat moet wel gepubliceerd zijn) of een hele website een tagcloud wil maken.
Ik had mijn hele website opgegeven. De woorden die vaak worden gebruikt, maar die je er niet in wilt hebben, zoals bijwoorden of woorden die niet tot jouw core business horen, kunt je uitsluiten van de wolk.
Je kunt je eigen kleuren gebruiken, of het lettertype veranderen, een vorm toepassen, zelfs je eigen vorm uploaden. Appeltje, eitje.

1x per week

Soms ben ik dwangmatig in het nakomen van mijn afspraken. Ook als het een afspraak met mezelf is. Dus die vraag “Ken je dat en je weet het even niet?” vloog me vorige week aan. Kun je je voorstellen hoe blij ik was, dat ik op deze site terecht kwam? Twee vliegen in een klap. Ik wist waar ik over wilde schrijven, en ik had meteen een leuke illustratie. 🙂

Waar laat jij je door inspireren in zo’n geval?


,

Nog geen reacties.

Geef een reactie