Handschrift

De afdeling van mijn moeder gaat werken met zg Levensboeken. Aan mij de vraag om zoveel mogelijk in te vullen in een deels voorgedrukt losbladig systeem. Op zoek naar oude foto’s kom ik deze kaart tegen die mijn vader blijkbaar heeft gekregen toen hij weg ging bij Hispano Suiza.

herinnering aan een afscheid

Wat ik leuk hieraan vind, is natuurlijk die herinnering zelf. Maar kijk eens naar de handschriften. Ik zou wel willen weten hoe zo’n kaart er in de huidige tijd uit zou zien. Nu er steeds minder echt geschreven wordt, veranderen de handschriften. Maar ook het schrijfonderwijs is totaal anders dan het in die tijd was.

Wie wil de proef op de som voor me doen en aan zijn/haar collega’s vragen om hun handtekening op een kaart bij elkaar te zetten?


,

2 reacties op Handschrift

 1. Ton Vermond 21 november 2012 om 15:14 #

  Beste Hannie,
  Wat mij opvalt op deze kaart het grote aantal leesbare handtekeningen.
  In de huidige (digitale) tijd zijn de meeste handtekeningen niet meer leesbaar.
  Zelf schrijf ik ook nog heel weinig en merk dat mijn handschrift hieronder lijdt.
  Wat dat betreft is je constatering juist.
  Voor de rest wel een leuk idee deze “levensboeken”
  Groet en vooral doorgaan met je leuke blog.
  Ton Vermond

 2. Hannie 26 november 2012 om 09:41 #

  Dat was precies wat ik ook zo opvallend vond, Ton. Ik kon vroeger nauwelijks zien of mijn moeder of juist mijn vader iets had geschreven, zo leken hun handschriften op elkaar. Zelf kan ik ook nauwelijks meer langer dan 5 minuten achter elkaar foutloos schrijven. Vooral de W heb ik moeite mee 🙂

Geef een reactie