Case: kostenbesparend advies

Advisering hoort ook tot mijn taak. Het belang van mijn opdrachtgever gaat altijd voorop, niet of ik wat extra marge haal op een opdracht. En sommige adviezen zijn heel simpel uit te voeren en behoorlijk kostenbesparend.

kostenbesparend advies

Bovenstaande kaart is een dubbele A5-uitnodiging voor een receptie. Bij het versturen van de kaart werd er een antwoordkaartje meegestuurd, dus het was heel logisch om ook enveloppen te laten drukken waar alles bij elkaar in paste.

Besparing

En ben je eenmaal gewend aan een bepaalde vorm en werkwijze, dan ligt het gevaar op de loer om altijd een envelop te gebruiken als er een kaart moet worden verstuurd. Echter:

  • Niet elke kaart hoeft een A5-formaat te hebben, soms is A6 groot genoeg
  • Een A6-kaart met een korte mededeling kan net zo goed als ansichtkaart worden opgemaakt
  • Een dubbele A5-kaart waarop de informatie over drie in plaats van vier pagina’s wordt verdeeld, houdt een vlak over waarop afzender en adresgegevens worden geplaatst. Vervolgens kan die kaart met een doorzichtig plakrondje worden dichtgeplakt

niet elke kaart hoeft in een envelop te worden verstuurd

Geen enveloppen nodig hebben, kan bij mailings een kostenbesparing op het drukwerk opleveren tot zo’n 50%.
Natuurlijk is kostenbesparing niet het enige element om rekening mee te houden. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de uitstraling beter is als er wel een envelop wordt gebruikt. Maar je kunt pas keuzes maken als je alle aspecten weet.
In het geval van Stadsherstel Breda was de besparing een welkom advies.


, , , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie