Boekreview: Een zaak van geld

boekbespreking een zaak van geld

Een tijd terug las ik een berichtje op Facebook van Ellen de Lange-Ros: “Wie wil mijn boek proeflezen?”
Aangezien ik net zelf mijn tweede boek aan het schrijven was, leek me dat wel interessant. Temeer omdat het over een onderwerp ging waar ik soms mee worstel: geld.

Verrassende vorm

Het manuscript bleek totaal anders te zijn dan ik had verwacht. Ik lees veel non-fictie en had het idee dat het boek vergelijkbaar zou zijn met bijvoorbeeld “Think and grow rich” van Napoleon Hill.

Een zaak van geld is een zakenroman, niet precies een roman, niet helemaal non-fictie, maar een tussenvorm, waar ik enorm aan moest wennen. Eenmaal gewend vond ik het een briljante aanpak om informatie over te brengen op een toegankelijke manier.

Identificeer je met de personen

Het roman-deel gaat over drie vrienden met aanhang. Het zijn heel verschillende types met zo hun eigen omgang met financiën. Soms wat uitvergroot neergezet, maar daardoor juist heel herkenbaar.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met opdrachten, waardoor je goed in beeld krijgt wat jouw eigen manier van omgaan met geld is. Wat jouw geld-emoties zijn, wat je geldtype is.
Sinds die eerste keer proeflezen ga ik al anders met mijn geld om en nu ik het boek aan het herlezen ben, komen daar weer nieuwe inzichten en veranderende gewoontes bij.

Derde deel uit een serie

Ik had nog nooit van de boeken van Ellen gehoord. “Een zaak van geld” bleek al het derde boek te zijn wat zij heeft geschreven. Ondanks het feit dat ik regelmatig roep dat ik geen bezit meer erbij wil, heb ik meteen na dat proeflezen “Een zaak van fans” en “Een zaak van zacht werken” gekocht.

Wat helpt jou het meest?

Elk boek wordt vergezeld van extraatjes. Bij Een zaak van geld is dat een mogelijkheid om door middel van een vragenlijst achter je eigen geldtype te komen. Een zaak van fans heeft als bonus een lesserie over het aantrekken van meer fans. En bij Een zaak van zacht werken kun je een interviewserie over praktijkcases aanvragen.
Zo kun je naast lezen en studeren je inzichten ook op een andere manier krijgen.

P.S. Ik ben een affiliate voor Ellen’s boeken. De links in dit artikel bevatten mijn code. Mocht jij een boek via zo’n link aanschaffen, dan ben jij niet duurder uit, maar ik krijg wel een percentage. 🙂


, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie